Reboots užívateľská príručka

Maximálna regenerácia pre maximálny výkon.


Je dôležité, správne používať Reboots regeneračné nohavice, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, počas regeneračnej aplikácie. Používateľská príručka Reboots vám povie, čo potrebujete vedieť, aby ste správne nakonfigurovali aplikáciu..

Ako často môžem používať Reboots?

Reboots sa môže používať na dennej báze. Optimálna doba používania je 30 až 50 minút. Neexistuje špecifikovaná doba trvania alebo frekvencia. Všeobecne platí, že Reboots môžete použiť po každom tréningu (športovej aktivite). Už po 10-15 minútach regeneračnej aplikácie budete cítiť ľahšie nohy. Pri aplikácii 30 a viac minút je potrebné dodržiavať kvalitný pitný režim (0,5-0,8l tekutín/jonťák/regeneračný nápoj). V priebehu regenerácie dochádza vplyvom vysokej celoplošnej kompresie, ku výraznej „redistribúcii“ telesných tekutín a zvýšeným pitným režimom, tak docielime efektívnejšiu regeneráciu.

Kedy môžem použiť Reboots?

  • Priamo po tréningu: Reboots vám pomôžu rýchlejšie zredukovať kyselinu mliečnu, kyselinu močovú, kreatinkinázu a regenerovať po náročnom tréningu.
  • Regenerácia na záver dňa: Mali ste vyčerpávajúci deň a chcete večer relaxovať? Reboots regeneračná masáž vám pomôže.
  • Pri zahrievaní: Reboots nie sú určené na to, aby vám pomohli pri zahrievaní pred tréningom. Napriek tomu sme počuli od mnohých športovcov, že mali veľmi pozitívne skúsenosti s krátkymi aplikáciami pred ich tréningom. Aplikácia by však mala byť krátka s použitím nižšieho tlaku.

Bez ohľadu na to, kedy Reboots použijete, pohodlne sa usaďte, držte svoje nohy čo najrovnejšie a dbajte na to, aby hadice prívodu vzduchu neboli uviaznuté.

Aký tlak môžem použiť?

Väčší tlak nie je vždy lepší. Keď začínate používať Reboots, mali by ste si na ne najskôr zvyknúť pomalšie. Odporúčame vám začať s nízkym tlakom a zvyšovať ho počas nasledujúcich aplikácií. Ideálne je, použiť program A nižším tlakom v 2-3 periódach. Uvoľníte tým svaly a rozprúdite lymfu. Tlak si nastavíte sami v ôsmich úrovniach
od 30 do 240 mmHg/Torrov. V prípade potreby je možné deaktivovať jednotlivé komory, napr. ak máte poranený členok, alebo nejaké svalové zranenie.

Primeraný tlak je všeobecne odlišný pre každého športovca. Každé telo je iné. Predovšetkým by ste mali počúvať vaše telo a upraviť tlak tak, aby ste sa cítili dobre počas regeneračnej aplikácie. Tlak 180 mmHg môže byť pre niekoho dokonalý, ale pre iného príliš vysoký.

Aký je rozdiel medzi programami Reboots?

Existuje šesť rôznych programov( A,B,C,D,E,F). Sú rozdielne, pokiaľ ide o to, ako sa nafukujú vzduchové komory. Diagram zobrazuje napríklad činnosť programu A. V tomto programe je osem komôr napĺňaných vzduchom postupne jedna po druhej. Vytvára sa tak jednokomorová vzostupná vlna. Program začína od prvej komory (špička nohy) až po ôsmu komoru na stehne. Pri nafúknutí poslednej komory, začína nová, tá istá perióda. V závislosti od programu trvá jedna perióda 2-3 minúty.

Ako nájdem ten správny program?

Okrem programu A, ktorý bol popísaný vyššie, si môžete vybrať z
nasledujúcich programov:

 

Reboots ponúka 6 základných masážnych programov:

  • Program A: Využíva cielený tlak a je preto vhodný na uvoľnenie svalov.
  • Program B: Spojitý tlak používaný programom B zabraňuje spätnému toku. Preto je program B najviac vhodný na „prepravu laktátu“. Ako začiatočník by ste si mali zvyknúť na tento program pomaly, potom, čo ste na chvíľu používali program A.
  • Program C: Je ideálny pre krátke aplikácie. Je podobný programu A, ale dve komory sú priamo nafúknuté. Program ponúka dvojnásobný počet opakovaní za rovnaké obdobie. Preto skracuje trvanie aplikácie.
  • Program D: Stručný a intenzívny? Potom program D je ten správny pre vás. Tento program je navrhnutý tak, aby maximalizoval počet kompresných iterácií (patologické alebo liečebné uzavretie telových dutín, najma stien ciev) a je vhodný najmä pre krátke, veľmi intenzívne aplikácie.
  • Program E: Umožňuje vlnitú masáž, kde sú dve komory nafúknuté nepretržite. Tým sa zabraňuje spätnému toku odpadových produktov, ktoré sa odstraňujú masážou. Umožňuje veľmi dôkladné využitie.
  • Program F: Funguje podobne ako program B. Niekoľko komôr sa nafúkne nepretržite, aby sa zabránilo spätnému toku ďalej. Je vhodný na odstránenie laktátu a je menej intenzívny ako program B, pretože nohy sa neustále lisujú.

Môžem použiť Reboots v kombinácii s ľadovými kúpeľmi, saunou, alebo masážou?

Všeobecne neexistujú žiadne argumenty proti asynchrónnej kombinácii týchto regeneračných aplikácií. Mali by ste si však uvedomiť, že tieto regeneračné aplikácie si vyžadujú určitú postupnosť a nie vždy je správne ich kombinovať v rámci jednej regeneračnej kúry.

Napríklad: Kombinácia Reboots a ľadové kúpele. Chlad spôsobuje, že vaše svaly a cievy v nich sa zužujú. Aplikácia Reboots však pomáha zvýšiť krvný obeh. To znamená, že ľadový kúpeľ pred aplikáciou Reboots je kontraproduktívny, pretože dochádza ku nižšej cirkulácii krvi v cievach svalov a Reboots aplikácia nebude účinná a navyše môžete dostávať kŕče do nôh. Preto najskôr odporúčame použiť Reboots a potom ľadový kúpeľ – nie opačne. Prípadne použijeme Reboots s odstupom času po ľadovom kúpeli.